Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht opgenomen in museumregister

Foto: Facebook Maas Binnenvaartmuseum

MAASBRACHT – Het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht is opgenomen in het officiële museumregister. Dat meldt de Scheepvaartkrant. Afgelopen woensdag ontving het museumbestuur het verlossende woord van Stichting Museumregister Nederland.

Opname in het museumregister vormt een nationale erkenning voor museale instellingen, die aantoonbaar voldoen aan criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum.

Pijlers
De criteria zijn samengevat in de zogenoemde Museumnorm. Het gaat in totaal om liefst zeventien eisen en voorwaarden die onderverdeeld zijn in drie pijlers, waaronder bedrijfsvoering, collectie en publiek. Denk hierbij aan normen zoals de Ethische Code voor Musea, veiligheidszorg, personeels- en vrijwilligersbeleid, collectieplan, herkomstonderzoek, inclusie en toegankelijkheid, maar ook het educatiebeleid. Met name dankzij de inzet van vrijwilligers is het museum de laatste jaren mooi verbouwd. Dat door de opname in het Museumregister nu ook gerekend mag worden op een hogere subsidie van de gemeente Maasgouw, is een bijkomend voordeel.

Cookieinstellingen