Nieuw kinderboek van Dorien Grootendorst: ‘Wolf en twee kinderen in de prehistorie’

Foto: Handige duizendpoot

HEEL – Het nieuwe kinderboek van Dorien Grootendorst, schrijfster uit Heel, is eind vorige maand uitgebracht. ‘Wolf en twee kinderen in de prehistorie’ is een boek voor kinderen vanaf 9 jaar.

Het boek sluit mooi aan bij het thema voor de Kinderboekenweek in oktober: ‘En toen?’, over het ontdekken van werelden van vroeger.

Inhoud
Na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden, leven er in wat nu Nederland is maar een paar stammen. Het zijn jagers-verzamelaars. Bij één van deze stammen wonen Maan en Storm met hun familie. Op een dag vinden ze op de vlakte een wit wolvenjong en met deze vondst begint een belangrijke tijd voor de stam. Maan en Wolf worden onafscheidelijk. Maar als Wolf dan plotseling verdwijnt, wordt Maan ziek van verdriet. Gelukkig vindt Wolf na een barre tijd de weg naar de stam terug. Later zal blijken dat ieders lot al vast staat.

Auteur
Dorien Grootendorst begon in 2014 op 59-jarige leeftijd voor haar oudste kleindochter een boek te schijven. Anderhalf jaar later was haar tweede boek voor haar kleinzoon klaar. Deze boeken spelen zich af rond 1910.
Dorien is voor haar derde kinderboek dus nog veel verder het verleden ingedoken, en wel tot in de prehistorie. Ze heeft het boek geschreven voor haar kleindochter Fleur. Het is een leerzaam boek geworden, met een vleugje mystiek. De illustraties zijn van de hand van Peter Penris. Het boek is te bestellen via deze link.

 

Cookieinstellingen