‘Neet heure, neet zeen, mer gedoge’ negende bundel van Ron Verhees

Foto: Ron Verhees

LINNE – Deze week verscheen bij drukkerij Har Schuren de alweer negende bundel van de Linner dialectschrijver The Flosser, pseudoniem voor Ron Verhees.

Een warm rode kaft met daarop een kudde schapen dient als achtergrond voor de titel ‘Neet heure, neet zeen, mer gedoge’.

Impact
Ook dialectschrijvers zien en ervaren de veranderingen in de maatschappij en leggen deze op eigenzinnige wijze vast. Liefst 138 columns, gedichten en raps geven in deze bundel een beeld van de actuele gebeurtenissen in de provincie, land en de wereld, gezien door de ogen van de schrijver, een 60 plusser die de tijd en ruimte heeft om de impact van de gebeurtenissen te omschrijven.

Lange reeks
Na het overlijden van zijn echtgenote in december 2016 gaf begrafenisondernemer en drukker Har Schuren het advies aan Ron Verhees om zijn columns vast te leggen. Voorheen werden op verzoek bijdrages geschreven en daarna vernietigd. Maar nu verschijnt dus opnieuw een bundel in een lange reeks die voorlopig nog niet ten einde is. De voorlopers waren ‘Ein Diamant blief altied sjtraole’, ‘Gedachten in gedichten van eine Linnerjong’, ‘Opa moet niks’, ‘Eine nuuje sjtart’, ‘Op waeg nao later’, ‘Same verder’, ‘Nuuj jaor’ en ‘De tied löpt door. De bundels zijn verkrijgbaar via drukkerij Har Schuren aan de Breeweg in Linne of bij Ron Verhees aan de Bernhardstraat 12 in Linne.

Cookieinstellingen