Informatieavond: wat kun je doen om het leefgebied van de steenuil te verbeteren?

Foto: Pixabay - Kaz (CC0-Public Domain)

HEEL – De steenuil heeft het zwaar. Het huidige landschap wordt steeds minder geschikt voor de leefwijze van de vogel.

Gelukkig kan iedereen een bijdrage leveren om het leefgebied van het dier te verbeteren. Op donderdag 6 juni organiseert Stichting IKL samen met de gemeente Maasgouw en Vogelwacht Limburg, een informatieavond over de steenuil.

Geheimzinnig
De leefwijze van het dier, bedreigingen en beschermingsmaatregelen zullen die avond duidelijk worden gemaakt. Uilen hebben vanuit het verleden een geheimzinnige status verworven: de muizenjager, die soms in het donker plotseling opduikt en zonder een geluid weer verdwijnt in de nacht. Maar wist je ook dat de steenuil in de directe nabijheid van mensen leeft? Overdag is de vogel vaak in de nabijheid van bebouwing, weides of tuinen te zien. En als je hem overdag niet ziet, laat hij zich in de schemering van het najaar en winter wel vaak horen met zijn kenmerkende geluid.

Aanmelden
De informatieavond over de steenuil vindt plaats in zaal Don Bosco in Heel. Inloop vanaf 18.30 uur, aanvang om 19.00 uur. Meld je wel vooraf even aan bij Stichting IKL via [email protected] of 046-30.30.530.

Cookieinstellingen